گشایش ارگ‌ شاهی جبل السراج پروان بروی بازدیدکنند‌گان داخلی و خارجی

parwan_admin
سه‌شنبه ۱۴۰۲/۷/۲۵ - ۱۳:۴۲
گشایش ارگ‌ شاهی جبل السراج

گشایش ارگ‌ شاهی جبل السراج پروان بروی بازدیدکنند‌گان داخلی و خارجی

ارگ‌ شاهی ولسوالی جبل السراج ولایت پروان امروز یکشنبه ۲۳ میزان، با حضور برخی از مقامات مرکزی و مسئولان دولتی محلی بروی گردشگران داخلی و خارجی گشایش یافت.

ارگ شاهی جبل‌السراج، یکی از جاذبه‌های گردش‌گری در پروان است که سبک معماری آن درست همانند یک مقر پادشاهی طراحی شده است.

مولوی عبدالحنان عارف الله، رئیس کمیسون اصلاحات اداری و خدمات ملکی گفت که حضور گردش‌گران در جاهایی مانند ارگ شاهی جبل‌السراج، برای رشد فرهنگ گردش‌گری و افزایش درآمدهای ولایت پروان، سودمند است.

در همین حال مفتی محمد ادریس انوری، معاون والی پروان گفت که از گردشگران داخلی و خارجی دعوت می کنم به دیدن این مکان تاریخی بیایند ما همکار آنان هستیم.

از سوی هم دوکتور سلیم الرحمن هشام، معاون مالی واداری اداره‌ی امور گفت که امارت اسلامی در نظر دارد تا تمامی ملکیت های شاهی افغانستان را بروی بازدید کننده‌گان داخلی و خارجی باز نگهدارد تا منابع عایداتی بیشتر گردد.

عزیز الله عمر فرمانده امنیه‌ی پروان اذعان نمود که در پروان کدام چالش امنیتی و جود ندارد گردشگران داخلی و خارجی می‌توانند با خیال راحت از جاذبه های تاریخی و تفریحی این ولایت بازدید نمایند.

در همین حال شمس الرحمان صدیقی، رئیس اطلاعات وفرهنگ پروان می گوید که از دوسال می شود که در این مکان تاریخی نیروهای امنیتی مستقر بودن که با پیشنهادات پی در پی سرانجام آنرا به روی عموم سیاحین امروز باز گشایی کردند.

با این همه دکتور محمد عزیز کاظم، رئیس پوهنتون پروان گفت که باز نگه‌داشتن مکان های تاریخی و جاذبه های فرهنگی بروی گردشگران داخلی و خارجی می‌توان در معرفی هویت فرهنگی کشور ها تاثیر مثبت داشته باشد و ازسوی هم برای دانستن پیشینه‌ی تاریخی کشور به نسل جوان ارزش مند است.

گفتنی است که در ولایت پروان تا کنون ۸۳ مکان تاریخی به ثبت رسیده که ارگ شاهی جبل‌السراج یکی از آنهاست که کار ساخت آن در سال ۱۹۰۵ میلادی به دستور امیر حبیب‌الله ‌خان آغاز شد و در سال ۱۹۰۷ میلادی به پایان رسید.

این ارگ که در مساحت ۵۰ جریب زمین ساخته شده، تا زمان حکم‌رانی امان‌الله خان، به عنوان مقر شاهی استفاده می‌شد.

بخش‌هایی از ارگ شاهی جبل‌السراج که در جنگ‌های داخلی چند دهه‌ی پسین ویران شده بود، در سال ۱۳۹۸ از سوی اداره‌ی انکشاف ملی ریاست‌جمهوری پیشین بازسازی شد.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۴/۸/۱۹ - ۱۴:۳۵
Background image

آغاز سیر علمی محصلان پولی‌تخنیک کابل با هدف تقویت همکاری‌های علمی و تجربی با پوهنتون پروان 

گروه ۲۴ نفری محصلان پوهنتون پولی‌تخنیک کابل، صبح امروز (شنبه، ۱۰ عقرب) به منظور انجام یک سیر علمی و گسترش همکاری‌های آموزشی و تجربی وارد پوهنتون پروان شدند.  محمد آصف روحانی، آمر انسجام. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۶/۲۰ - ۱۴:۱۵
Background image

برگزاری شورای اداری پوهنتون پروان، گامی برای بهبود عرضه خدمات اداری در سطح نهاد

برگزاری شورای اداری پوهنتون پروان، گامی برای بهبود عرضه خدمات اداری در سطح نهاد

قبل از ظهر امروز پنج‌شنبه 20 سنبله شورای اداری به رهبری محترم قاری برکت‌الله حنفی، معاون مالی و اداری،. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۶/۲۰ - ۱۲:۲۰
Background image

سفر علمی محصلان زراعت پکتیا به پوهنتون پروان؛ گامی برای تبادل دانش و تجربه

سفر علمی محصلان زراعت پکتیا به پوهنتون پروان؛ گامی برای تبادل دانش و تجربه

قبل از ظهر امروز پنج‌شنبه 20 سنبله یک گروه ۱۷ نفری از محصلین پوهنځی زراعت پوهنتون پکتیا طی سفر علمی از پوهنځی. . .

BACK TO NEWS